Receptai
Pusryčių salotos su krevetėmis ir grūdėta varške

Pusryčių salotos su krevetėmis ir grūdėta varške

Šis receptas tinka esant policistiniam kiaušidžių sindromui (PKS dieta) bei gestaciniam diabetui. Patiekalo žemas glikeminis indeksas. Dėl jame esančių baltymų, skaidulų bei gerųjų riebalų gliukozės kiekis kraujyje išsiskiria palaipsniui bei ilgai išliekantis sotumo jausmas.

Ingredientai 1 porcijai:

200 g pomidorų
1/2 agurko
1 sauja šviežio baziliko
1 sauja špinatų
60 g šparaginių pupelių (šviežių)
50 g vyšnių pomidoriukų
80 g grūdėtos varškės (arba galima varškės sūrio)
120 g krevečių
8 vnt. migdolų
1/2 laimo sulčių
druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:

  • Supjaustykite pomidorus.
  • Supjaustykite agurką griežinėliais.
  • Pupeles padalykite skersai ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Sumaišykite visu šiuos ingredientus su šviežiais bazilikais ir špinatų lapais.
  • Įdėkite į lėkštę.
  • Nuimkite nuo pomidoriukų stiebus ir paskleiskite juos ant salotų. Pabarstykite atšildytomis krevetėmis ir paskleiskite varškę.
  • Supjaustykite migdolus ir pabarstykite juos ant salotų.
  • Išspauskite žaliosios citrinos sulčių ir pabarstykite druska bei pipirais.

Ačiū, kad dalinates