Receptai
Vištienos sriuba su šviežiais kopūstais

Vištienos sriuba su šviežiais kopūstais

Šis receptas tinka esant policistiniam kiaušidžių sindromui (PKS) bei gestaciniam diabetui. Jo itin žemas glikeminis indeksas, ilgai išliekantis sotumo jausmas. Natūralus vištienos sultinys tinka esant peršalimo ligoms.

Ingredientai 4 žmonėms:

800g vištienos krūtinėlės
alyvuogių aliejaus kepimui
1 arbatinis šaukštelis kario
1/2 šaukštelio susmulkintų kmynų
2 skiltelės česnako
300–400 g baltagūžių kopūstų, supjaustytų plonomis juostelėmis
1/2 litro vandens
laimo sulčių
1 arbatinis šaukštelis šviežiai tarkuotų krienų

Paruošimas:

  • Vištieną sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite maždaug 20 min.
  • Karį, kmynus ir česnakus patroškinkite aliejuje. Suberkite supjaustytus baltus kopūstus ir kepkite keletą minučių
  • Tada įpilkite vandens, laimo sulčių ir krienų, palikite virti, kol kopūstai suminkštės
  • Patiekite sriubą į dubenėlius ir papuoškite šviežiai pjaustytomis petražolėmis
Vienoje porcijoje (390 g) yra 240 kcal

Ačiū, kad dalinates