Receptai
Vėlyvi pusryčiai

Vėlyvi pusryčiai

Šis patiekalas, subalansavus mitybą, puikiai tinka esant gestaciniams diabetui. Atskirų ingredientų kombinacija yra gera išeitis, esant nėštumo toksikozei, tuomet galite pasirinkti tuos ingredientus, kurių norisi. Esant sumaišytiems patiekalams sumažėja tikimybė, kad bent kažkas bus suvalgyta. Beje, toks maisto pateikimas visuomet suveikia nevalgiems vaikams!

Ingredientai 1 asmeniui:
2 griežinėliai ruginės bemielės duonos
1 kiaušinis
2 šaukštai humuso
1/2 avokado
40 g kietojo sūrio
8-10 alyvuogių su kauliukais

Šviežios sultys (aperityvas)
1/4 stiklinės šviežių greipfrutų sulčių
1/4 stiklinės žaliosios citrinos sulčių
1 šaukštelis šviežiai tarkuoto imbiero
1 šaukštelis linų sėmenų aliejaus

Paruošimas:

  • Paskrudinkite duoną
  • Kiaušinį išvirkite arba kepkite pagal savo norimą kietumą
  • Ant lėkštės patiekite kiaušinius, humusą, avokadą, sūrį, alyvuoges ir duoną
  • Sumaišykite greipfrutų sultis, žaliosios citrinos sultis ir imbierą mažoje stiklinėje. Įpilkite alyvuogių aliejaus.
  • Sultis patiekite prieš valgį
Vienoje porcijoje (300 g) yra 625 kcal

Ačiū, kad dalinates